Myldretid

Menu

Blog

Nu kan man kommentere billeder

Af Thomas de Laine | Skrevet i Om Myldretid | Endnu ingen kommentarer

Tilbage i efteråret, da udviklingsbloggen åbnede, blev der i kommentarerne fremsat et ønske om mulighed for at kommentere flere steder på Myldretid. Jeg udtrykte dengang nogen skepsis over for kommentarer, men jeg nu har alligevel valgt at åbne for muligheden for at kommentere billederne på hjemmesiden.

Det fungerer sådan, at der er et kommentarfelt under hvert billede. Man skal have registreret sig som bruger for at kunne kommentere, og alle kommenterer skal først godkendes eller afvises (ligesom her på udviklingsbloggen). I den forbindelse er der også lavet et sæt vejledende retningslinjer for kommentarer, som man bør overholde, hvis man gerne ser sin kommentar godkendt. Ikke fordi, der skal være en masse regler, men erfaringerne med det hedengange forum siger, at der er behov for det. Essensen i retningslinjerne er, at kommentarmuligheden ikke er tænkt som et debatforum, men som en mulighed for at komme med rettelser, flere oplysninger, stille spørgsmål, svare på spørgsmål osv.

Samtidig med kommentarsystemet til billederne er det blevet muligt at oprette sig som registreret bruger. Det giver foreløbigt ikke adgang til andet end at kommentere billeder, hvorfor der ikke er indsat "log ind"-links overalt på hjemmesiden, men pt. kun ved kommentarfeltet under billederne. Opretter man sig som bruger, vil man dog automatisk også have adgang til senere funktioner, der måtte kræve dette. Snart vil kommentering her på udviklingsbloggen nok også blive lagt ind under dette system.

Billedkommenteringsfunktionen er hermed lagt frem til brug - og til debat her på udviklingsbloggen!

Kommentarforstoppelse?

Og så lige et par ord mere om min kommentarskepsis.

Når jeg har været tøvende med at indføre kommentarmuligheden, skyldes det både erfaringerne med det forum, der var på Myldretid fra 2005 til 2008, og den standard, der kan ses i kommentarsporene på de fleste andre sider med nyheder og lignende.

Derudover - og her indskriver jeg mig måske i historien sammen med personer, der har udtalt, at internettet er en døgnflue (Bill Gates), eller at der nok kun er et verdensmarked for omkring fem computere (som IBM-manden Thomas J. Watson vist nok egentlig ikke har sagt) - har jeg en idé om, at folks iver efter at læse og skrive kommentarer, statusopdateringer osv. er ved at have toppet. Ikke at "det sociale internet" forsvinder, men jeg tror, interessen for at læse og skrive meninger om alt muligt finder et mere moderat leje i længden.

Men nu prøver vi ad... :-)

Kommentarer

Ingen har endnu kommenteret dette indlæg.

Kommentér

Skal udfyldes!
Skal udfyldes! Vises ikke.