Myldretid

Menu

Blog

Internationale busbilleder på BusGlobe

Af Thomas de Laine | Skrevet i Om Myldretid | Endnu ingen kommentarer

I dag 23. august åbner BusGlobe dørene for offentligheden. Det har, strengt taget, ikke så meget med Myldretid at gøre, men jeg synes alligevel, det er værd at fortælle om. Og ikke mindst også forklare, hvorfor det er blevet en selvstændig side og ikke en del af Myldretid.

Hvad er BusGlobe?

BusGlobe er kort fortalt et billedgalleri, hvor alle verdens lande har en side. Siden er på engelsk, fordi den sigter på internationale brugere. Man kan sidde hvor som helst i verden, oprette sig som bruger og uploade billeder fra enten sit eget land eller andre lande, man har besøgt i tidens løb.

Sammen med billedet kan man angive forskellige data om bussen, stedet og billedet, og alle brugere kan kommentere på billedet. På den måde kan man f.eks. få flere oplysninger om bussen fra andre brugere, der ved mere, eller rettelser, hvis noget er forkert. Samtidig skulle siden gerne give mulighed for at finde ligesindede i andre lande.

Med tiden skulle BusGlobe gerne komme til at have billeder fra stort set alle lande - en slags "busglobus" (deraf navnet). Det vil blandt andet muliggøre, at man kan se forskellene og lighederne mellem busser verden over. Selvfølgelig er der lang vej til, at alle lande er dækket, og nogle lande vil sandsynligvis altid være rigtig tyndt dækket. Der er trods alt stadig steder, hvor anstændige kameraer, gode internetforbindelser og muligheden for at fotografere uantastet på gaden ikke er udbredt.

For at holde styr på tingene har siden nogle moderatorer. I første omgang er det mig og Lars Budtz, der står bag sider som Tramways.dk og Sporvejsforum.dk, men med tiden bliver der nok brug for flere moderatorer.

Jeg håber selvfølgelig, at nogle af Myldretids brugere kunne tænke sig at være med til at dække verden ind. Man er naturligvis velkommen til at uploade billeder til Danmarkssiden, men det især andre lande, der savnes billeder fra. Lars og jeg har lagt en del billeder på fra lande, vi selv har besøgt, men vi har langt fra været alle steder.

Hvorfor BusGlobe?

Når jeg har lavet BusGlobe, er det blandt andet fordi, jeg har manglet et sted at parkere mine egne billeder fra udlandet. Selvfølgelig kan de lægges på Myldretid, men mange danske busentusiaster har ikke den store interesse for udenlandske billeder, og for dem er billederne nok mest støj. Samtidig når de på en dansk hjemmeside ikke ud til en meget stor del af de mennesker, der faktisk kunne have interesse for dem. Det er mere logisk for mig at lægge dem på en internationalt rettet side, og jeg tror, det samme er tilfældet for mange andre.

BusGlobe sigter altså på brugere internationalt med interesse for busser internationalt. I modsætning til Myldretid, der er på dansk og har fokus på danske forhold.

Muligheden for at vise sine udenlandske billeder til et internationalt publikum er altså til stede nu på BusGlobe. Og faktisk har muligheden været til stede længe andre steder. Et af de steder er Phototrans.eu, der egentlig er en polsk side, der med tiden er blevet mere international. Men BusGlobe er et forsøg på at lave en mere brugervenlig side, som samtidig er tænkt på engelsk fra begyndelsen og ikke kun er delvist oversat fra et andet sprog. Desuden er det principielt meningen, at alle lande er "lige" på BusGlobe, selvom det selvfølgelig ikke kan undgås, at der bliver væsentlig forskel på antallet af billeder fra land til land.

Hvad mener du?

Udviklingsbloggen kommer næppe meget mere ind på BusGlobe, hvis udvikling du i stedet vil kunne se på BusGlobe - eller ved at følge @BusGlobe på Twitter. Men del gerne dine meninger om projektet i kommentarerne herunder.

Kommentarer

Ingen har endnu kommenteret dette indlæg.

Kommentér

Skal udfyldes!
Skal udfyldes! Vises ikke.