Myldretid

Menu

Blog

Mindre ombygning af Myldretid i gang

Af Thomas de Laine | Skrevet i Om Myldretid | Endnu ingen kommentarer

I sidste uge begyndte en gradvis overgang til den næste version af Myldretid, som jeg mener bedst kan betegnes som version 3. Den væsentligste nyhed er, at hjemmesiden fremover fungerer på mobilen, og det er ganske relevant: Fire ud af 10, der besøger Myldretid, kommer på en mobiltelefon eller tablet - i øvrigt en andel, der ligger lavere end på mange andre hjemmesider. Metoden kaldes responsivt design, hvilket i korthed vil sige, at alle får den samme side, men at siden tilpasser sig den enhed, den vises på.

"Undskyld vi roder..."

Selve overgangen sker sektion for sektion, og mens det foregår, vil nogle sider være mobilegnede, mens andre er som de plejer. Da der samtidig også sker forskellige andre mindre ændringer, bl.a. i menuen, kan det virke lidt rodet. Det er dog en midlertidig situation.

Myldretid har eksisteret i 18½ år og består af flere tusind sider, hvoraf nogle har indhold, der har været stort set urørt siden slutningen af forrige årtusind. I de nye skabeloner vil der være noget af alt det gamle indhold, der kommer til at have layoutmæssige fejl. For at den overordnede overgang ikke skal tage uforholdsmæssigt lang tid, bliver disse problemer først løst i en efterfølgende gennemgang af de enkelte sider. Derfor vil du hist og her se dette mærke på en side:

Banner der indikerer layoutproblem på siden

Den fulde overgang kan ikke desto mindre tage flere måneder. Hav derfor tålmodighed, og hvis du falder over en side med layoutproblemer, men uden det grønne mærke, så indberet meget gerne siden til admin@myldretid.dk - helst med et skærmdump, der viser problemet.

Hvad er lavet om?

Hvis du kommer med en mobiltelefon, ser hjemmesiden noget anderledes ud. Blandt andet er menuen flyttet op i en såkaldt "hamburger", hvor man trykker på de tre vandrette streger oppe i højre hjørne, hvorefter hele menuen og muligheden for at søge bliver synlig.

Hvis du besøger Myldretid med en pc, er der ikke sket revolutioner, men der er bl.a. ændret i menuen, hvor der er sket ændringer så som sammenlægningen af Busbasen og Vognlister til ét menupunkt.

Jeg har dog også benyttet lejligheden til at rydde op, og derfor er enkelte meget lidt brugte funktioner skåret væk. Det gælder f.eks. muligheden for at kommentere på billeder, ligesom de RSS-feeds, der hidtil har eksisteret, forsvinder.

Hvad synes du?

Formålet med dette indlæg på bloggen er at forklare, hvad der foregår i den lidt rodede ombygningsperiode. Men netop det, at overgangen endnu ikke er fuldført, gør også, at det stadig er muligt at komme med indspark. Jeg vil meget gerne høre det, hvis noget er blevet for gemt eller for besværligt, hvis der er deciderede tekniske fejl, eller hvis du bare har gode idéer. Dine kommentarer er velkomne både som kommentarer herunder eller direkte til mig.

Kommentarer

Ingen har endnu kommenteret dette indlæg.

Kommentér

Skal udfyldes!
Skal udfyldes! Vises ikke.